Pedagogia Montessori

Obama si materiale Montessori

Pedagogia Montessori este adresata copiilor din categoriile de varstă 0-18 ani, acelora superdotati sau copiilor cu probleme de sanatate si are o vechime de peste 100 ani. Printre personalitatile care au absolvit aceasta metoda pedagogica sunt: Barack Obama, familia regala Britanica, familia regala Daneza si Suedeza, Garcia Marques, Proprietarii Google, Yahoo, Amazon, Graham Bell, etc.

Fundatia Montessori din Romania continua demersul pedagogiei Montessori inceput in Romania inca din perioada interbelica, in 1934, la Congresul Montessori de la Roma, cand tara noastra a avut cea mai numeroasa delegatie alcatuita din 20 persoane.

Principalul scop al Fundației Montessori din România este de a obține fonduri și a finanța proiecte de dezvoltare a pedagogiei Montessori în România la standarde europene. În acest sens ne dorim un parteneriat cu toți membrii comunității din Romania si Europa în scopul formării de cadre didactice calificate și în dezvoltarea altor proiecte comune, în măsura confirmării unui interes reciproc.
 
Viziunea noastra „Ajută-mă să fac singur” este aceea de a:
- crea centre educationale Montessori gratuite - gradinite, scoli, licee, cluburi
- oferi sprijin institutiilor, cadrelor didactice, parinti și tuturor persoanelor interesate de formare, informare si lucru in pedagogia Montessori

Misiunea Fundației Montessori din România este de a oferi mijloace necesare în termeni operaționali, organizatorici și financiari prin:
- finantarea formării profesionale si a schimburilor de experienta
- dotarea cu materiale pedagogice și
- informarea publicului interesat de pedagogia Montessori.

Valorile pe care le promovam sunt de orientare spre finalitatea misiunii noastre prin:
- respectarea integrității si a unei politici comune tuturor participantilor la acest proces
- solicitarea sprijinului actorilor implicați în acest proces si a celor care il pot sprijini
- profesionalism la standarde internationale superioare

Vă mulțumim să ne fiți alături în intențiile și finalitățile organizației pe care o reprezentăm.

 

Romanian